Segueixo provant de fer formatges a nivell casolà, ara ja intentant fer-ne de madurats. Quin atreviment! o més ben dit, quina ingenuïtat...
Aquesta vegada els ingredients han estat:
- 4 litres de llet crua de vaca. O sigui, i mai millor dit: tal com raja
- ferments làctics mesòfils
- quall
- sal
agitant la quallada a dins l'olla |
la quallada escorrent-se a l'aigüera |
el formatge assecant-se abans de começar la maduració |
el formatge ja madurat, al cap de dos mesos |
vista de la pasta, un cop encetat |
Força content amb el resultat, tot i els problemes de temperatura i humitat durant el procés de maduració, que afortunadament començo a tenir una mica -no massa- controlats. Ha quedat una escorça natural que al meu modest entendre està prou bé i per dins la pasta és més cremosa cap al centre, amb petits ulls que no sé si son deguts al gas que es pugui haver format durant l'envelliment o a un premsat insuficient, però vaja, que ja m'hi agraden. Fa bona olor, recorda un xic el formatge tipus Maó -Mahon, que diria en Bauzà- que fan a Menorca. Bon gust, bé de sal, forteja una mica i també la pasta té un final un xic farinós que no m'acaba d'agradar del tot, podria ser per massa quall tot i que no n'estic segur.
Si cap d'aquests experiments formatgers ens mata -amb bacteris no s'hi juga- ho seguirem provant...
2 comentaris:
Si que ets atrevit, jo diria que t´han quedat molt bé. Aquest bloc té un nivell gastronòmic prou alt. Ara amb un Vinyes dels Aspres i cap avall. Felicitats.
Hola! una pregunta: amb quin motlle l'has premsat? tinc la llet i el quall, però no tinc cap instrument especial per a fer-lo... He sentit que cal un motlle amb foradets per a la maduració. Tu com ho has fet? gràcies, i endavant!
Publica un comentari a l'entrada