Defensem el país perquè no és pràctic viure en un entorn deteriorat. Ni ètic transferir-lo fet malbé. Aquesta llarga i cansada guerra serà guanyada per a tots o perduda per tothom. Així de simple. Es tracta, purament, de viure i deixar viure. Ens en sortirem, potser.

RAMON FOLCH I GUILLEN

21 de març de 2011

Les altres limícoles

Amb les darreres i abundants pluges, el Llobregat (d'Empordà, és clar) baixa amb força aiga. Per això i perquè també comença ja a haver-hi molt moviment d'ocells migrants, fa uns dies m'hi vaig acostar. Tota vora de l'aiga hi corrien amunt i avall alguns exemplars de Corriol gros (Charadrius hiaticula) que em varen distreure una bona estona. Aquests limícoles, observats en llocs diferents dels habituals i en menor nombre, semblen més autèntics, més reals, més anònims i menys "mediàtics" que alguns altres. Com els dels Aiguamolls, per exemple, que a vegades sembla que estiguin en un aparador, simples objectes d'exposició.

Qui sap si només hi eren aquell matí o si hi romandran alguns dies més, recuperant forces enmig del seu llarg viatge, aprofitant aquesta primavera que tot just encetem i que a priori sembla que promet abundància de recursos. N'he fet un més que modest esbòs a llapis i hi he afegit un xic de color.