Defensem el país perquè no és pràctic viure en un entorn deteriorat. Ni ètic transferir-lo fet malbé. Aquesta llarga i cansada guerra serà guanyada per a tots o perduda per tothom. Així de simple. Es tracta, purament, de viure i deixar viure. Ens en sortirem, potser.

RAMON FOLCH I GUILLEN

12 de febrer del 2009

Charles Darwin

Avui fa dos-cents anys que va nèixer Charles Darwin a Shrewsbury, Anglaterra. Naturalista, biòleg, geòleg i escriptor, els descobriments del qual constituïrien les bases de la biologia com a ciència. La seva principal obra L'origen de les espècies significà una revolució a tots els nivells, provocant debats, enfrontaments i molta controvèrsia especialment entre la comunitat religiosa per atrevir-se a posar en dubte els orígens de l'home i insinuar el parentiu d'aquest amb altres espècies de primats. Fou també motiu d'escarni i caricaturitzat en algunes publicacions de l'època per aquesta mateixa raó. Hagueren de passar molts anys perquè els seus descobriments i les seves investigacions en diferents camps de les ciències naturals fossin reconeguts. El temps sempre posa les coses al seu lloc...


Pica-soques blau (Sitta europaea). Llapis i aquarel.la sobre paper.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Albert,

Efectivament, és el temp però també determinades persones. Sempre hem de patir perquè no hi ha involució. Als EUA, actualment, hi ha un fort moviment de grups creacionistes que neguen les lleis de l'evolució de Darwin. Les forces obscures sempre actuen per manipular a la massa.